Natuurwetenschappen - Wiskunde

Hightech friet dankzij statistiek

Wiskunde - 6.03
Wiskunde

Puck Mulders verdedigde op 6 maart haar proefschrift bij de faculteit Werktuigbouwkunde. Met haar laarzen stond ze geregeld tussen de aardappelplanten; nu vormen deze experimenten de basis voor ' Frietje Precies '. Want dankzij de uitgebreide data-analyse van TU/e-onderzoeker Puck Mulders optimaliseert een innovatieve aardappelboer sinds kort het management van zijn boerderij.

Wiskunde - 16.01

Wiskundige Valentijn Karemaker treedt toe tot De Jonge Akademie

Valentijn Karemaker is toegetreden tot De Jonge Akademie, een zelfstandig KNAW-platform van jonge topwetenschappers met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid. Om voor het lidmaatschap in aanmerking te komen, moet een onderzoeker zich wetenschappelijk hebben onderscheiden. Daarnaast is een brede belangstelling voor wetenschap, voor de rol van wetenschap in de samenleving en voor wetenschapsbeleid van essentieel belang.

Wiskunde - 11.12.2023

Bollen verpak je (bijna) altijd het efficiëntst als worst

Wiskunde

Natuurkundige experimenten en simulaties bieden meer inzicht in wiskundig verschijnsel 'worstcatastrofe'.

Wiskunde - 21.12.2023

Betere uitwisseling donornieren dankzij wiskunde

Wiskunde

Danny Blom onderzocht geavanceerde modellen en hun invloed op de praktijk van nierruil. Stel je voor dat je patiënt bent in het laatste stadium van een nierziekte.

Daniel Dadush benoemd tot hoogleraar Geometry of Optimisation

Wiskunde - Computerwetenschappen

Het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht heeft Daniel Dadush benoemd tot deeltijdhoogleraar Geometry of Optimisation aan het Mathematisch Instituut.