Natuurwetenschappen - Materiaalwetenschap

TU/e benoemt ASML-pionier en autoriteit op het gebied van bouwmaterialen tot eredoctoren

Materiaalwetenschap

Rector Lenaerts roemt kennis, visie, doorzettingsvermogen en vleugje rebelsheid Martin van den Brink (ASML) en Karen Scrivener (EPFL) ontvangen komende donderdag tijdens de Research Day op de TU/e het eredoctoraat voor hun wetenschappelijke bijdrage in hun vakgebied. Het is een jaarlijkse traditie om mensen buiten de universiteit te eren voor hun grote wetenschappelijke inbreng en pionierswerk.

Consortium van wereldklasse krijgt 37,5 miljoen voor regeneratieve geneeskunde met slimme materialen

Materiaalwetenschap

TU/e-hoogleraar Carlijn Bouten draagt met haar vakgroep en kennis van het regenereren van lichaamseigen harten vaatmaterialen bij aan dit consortium.

TU Delft brengt hoopvol verhaal kritieke grondstoffen

Materiaalwetenschap

Smartphones, zonnepanelen, medische hulpmiddelen of elektrische auto's: voor veel producten die we dagelijks gebruiken zijn kritieke grondstoffen nodig.

Wanorde verlengt de levensduur van batterijen

Wat bepaalt de levensduur van batterijen? En belangrijker nog: hoe kunnen we deze verlengen? Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van de TU Delft heeft ontdekt dat lokale wanorde in het oxide kathodemateriaal ervoor kan zorgen dat Li-ion-batterijen vaker kunnen worden opgeladen en ontladen. Hun resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Nature .

Snaren die eeuwig kunnen trillen (soort van)

Fysica - Materiaalwetenschap

Onderzoekers van de TU Delft en Brown University hebben snaarachtige resonatoren ontworpen die langer kunnen trillen bij omgevingstemperatuur dan e

Doorbraak in condensatortechnologie

Materiaalwetenschap - Inovatie

Pacemakers, defibrillatoren, radartechnologie en elektrische voertuigen hebben allemaal condensatoren nodig. Deze elektrische componenten moeten veel energie kunnen opslaan en afgeven in een paar microseconden. Onderzoekers van de Universiteit Twente hebben onlangs een manier gevonden om de opslag, efficiëntie en duurzaamheid van deze condensatoren te vergroten .

Kennisinstellingen bundelen krachten voor Centre of Expertise ’Versnelling energie- en grondstoffentransitie’

Een sprong voorwaarts in de richting van een duurzamere toekomst werd gisteren gezet toen Saxion, Universiteit Twente en ROC van Twente een gezamenlijk convenant ondertekenden: 'Versnelling energieen grondstoffentransitie'.