Natuurwetenschappen - Fysica

ASML en TU/e geven samenwerking flinke boost de komende 10 jaar

Fysica - 23.05
Fysica

Overeenkomst is de grootste ooit van de TU/e met een bedrijf ASML en de TU/e sluiten op 23 mei een overeenkomst voor een significante uitbreiding van hun samenwerking. Ze gaan nog meer gezamenlijk onderzoek doen en promovendi opleiden op gebieden als plasmafysica, mechatronica, optica en AI, op basis van gemeenschappelijke roadmaps.

Fysica - 23.05

Leven creëren uit levenloze biomoleculen met AI en lab-evolutie

Wat is leven? Kunnen we levende cellen maken van levenloze moleculen?- vroeg een multidisciplinair team van Nederlandse wetenschappers zich af.

Fysica - 17.05

Niek Lopes Cardozo: ’Kernfusie is er binnen dertig jaar’

Fysica

Kernfusie - een methode waarmee we een aanzienlijk deel van de energie zouden kunnen produceren, die we in de toekomst nodig hebbenlijkt voorbestemd v

Fysica - 22.04

Nanofotonische glasvezelsensor-oplossing om het ultrakleine te detecteren

Fysica

Met behulp van een ultragevoelig fotonisch kristal konden TU/e-onderzoekers afzonderlijke deeltjes detecteren met een diameter van slechts 50 nanometer.

Snaren die eeuwig kunnen trillen (soort van)

Fysica - Materiaalwetenschap

Onderzoekers van de TU Delft en Brown University hebben snaarachtige resonatoren ontworpen die langer kunnen trillen bij omgevingstemperatuur dan e

Fysica - 25.04

Grossi benadrukt behoefte aan ingenieurs tijdens bezoek aan TU Delft

Op woensdag 24 april organiseerde de TU Delft een bijeenkomst voor directeur-generaal Rafael Grossi van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), studenten en andere geďnteresseerden in de nucleaire sector.

Magnetisme verhoogt waterstofproductie in modelkatalysatoren

Brazilian website Bulgarian website Greek website Indonesian website LatAm website Romanian website Onderzoekers van de Universiteit Twente toonden aan hoe de efficiëntie van waterstofproductie verbeterd kan in een experimentele opstelling.