Aarde en milieu - Aardwetenschappen

Zeewierbossen zijn een over het hoofd geziene component van de opslag van koolstof in de oceanen

Milieu - Aardwetenschappen

Een baanbrekend onderzoek door een internationaal team van onderzoekers heeft aangetoond dat zeewierbossen een belangrijke bijdrage leveren aan de opslag van koolstof in de oceanen.

Middernachtzon op Spitsbergen: op expeditie naar fytoplankton

Op 5 juli 2024 vertrekken vijf onderzoekers van de Radboud Universiteit naar het échte hoge noorden om onderzoek te doen naar klimaatverandering op Spitsbergen.

Rubicon beurzen voor Emiel Kruisdijk en Koen Muller

Emiel Kruisdijk (CiTG) en Koen Muller (ME) hebben van NWO en ZonMw een Rubicon-beurs ontvangen, waarmee zij voor twee jaar lang onderzoekservaring op mogen doen bij een buitenlandse topinstelling. De felbegeerde financiering is in totaal aan 17 jonge, veelbelovende wetenschappers toegekend.

Volg de weg van het sediment

Stuart Pearson, coastal engineer bij TU Delft, ontvangt een NWO Veni-beurs. Hij gaat onderzoeken hoe sediment zich verplaatst. Op het niveau van een individuele zandkorrel. Zo hoopt hij een numeriek model te verifiëren waarmee precies de afgelegde route van het zand duidelijk wordt. Dit kan een uitkomst bieden om de kustbescherming op een natuurlijke manier te beďnvloeden en stimuleren.

Hoe mangroven kusten wereldwijd kunnen beschermen

Hoge golven doen de mangroven dagenlang flink opschrikken tijdens een experiment in de Deltagoot in Delft. Onderzoekers van Deltares en de TU Delft kijken hoever ze kunnen gaan door de golven en de kracht op de bomen steeds verder op te voeren. Zij testen hoe sterk mangrovebomen zijn onder extreme golfcondities en welke bijdrage ze leveren aan de waterveiligheid.

Momenteel 9 Baan in gebied Aardwetenschappen.
Geselecteerde jobs
Aardwetenschappen - 19.07
Assistant / Associate Professor of Geotechnical Uncertainty Delft University of Technology
Milieu - 05.07
PhD Candidate: Biogeochemistry Radboud University
Aardwetenschappen - 02.07
Postdoc Position in Marine Palynology Utrecht University
Aardwetenschappen - 02.07
PhD Position in Marine Palynology Utrecht University
Werkgevers van de week