Aarde en milieu - Milieu

30 miljoen voor onderzoek naar versnelling klimaatverandering

Milieu - 24.05
Milieu

De klimaatverandering kan versnellen door terugkoppelingsmechanismen: complexe fenomenen die worden veroorzaakt door klimaatverandering en die op hun beurt de klimaatverandering verder kunnen aanjagen. Een voorbeeld is de extra CO2-uitstoot van ontdooiende permafrost. Onderzoek naar de invloed van terugkoppelingsmechanismen op de lange termijn vindt al langer plaats, onderzoek naar de moderne klimaatverandering uiteraard ook, maar de koppeling tussen beide is tot nu toe onderbelicht.

Zeewierbossen zijn een over het hoofd geziene component van de opslag van koolstof in de oceanen

Milieu - Aardwetenschappen

Een baanbrekend onderzoek door een internationaal team van onderzoekers heeft aangetoond dat zeewierbossen een belangrijke bijdrage leveren aan de opslag van koolstof in de oceanen.

Milieu - 14.05

De weerbaarheid van de Waddenzee vergroten met het SALTGARDEN

Onderzoekers uit Nederland, Duitsland en Denemarken gaan samenwerken in het kader van het trilaterale SALTGARDEN-project. Het team gaat onderzoek doen naar de dynamiek en weerbaarheid van de kwelders in de Waddenzee en de vele manieren waarop deze bijdragen aan het ecosysteem.

Milieu - 8.05

Roadmap naar een fossielvrije raffinaderij in 2050

Op naar de duurzame productie van toekomstige brandstoffen, chemicaliën en materialen.

Meer gevallen van leptospirose na overstromingen

Een recent onderzoek , gepubliceerd door onderzoekers van de faculteit ITC, toonde aan dat overstromingen leiden tot een toename van het aantal gevallen van leptospirose.

Milieu - 10.05

Soms is zonnepanelen hergebruiken slimmer dan recyclen

Milieu

CORE CHANGEMAKERS wil gebruikte zonnepanelen een tweede leven geven. We horen steeds vaker over het recyclen van zonnepanelen.

Milieu - 2.05

Eerste E-ethanol systeem in de Benelux gebouwd door HoSt Group & Universiteit Twente met ¤4 miljoen subsidie

Bright Renewables en HyGear, beide onderdeel van de HoSt Group, gaan samen met de Universiteit Twente het eerste E-Methanol systeem in de Benelux bouwen.