Ingenieurswetenschappen - Transport

Fietsonderzoekers zoeken niet-fietsers

Transport - 22.04

Vanuit het Smart Connected Bicycle-project experimenteren fietsonderzoekers de komende weken in het Twekkelerveld. Proefpersonen fietsen meerdere rondes op een e-bike met een waarschuwingssysteem. Daarvoor zoeken de onderzoekers nog deelnemers. Het wordt steeds drukker in het verkeer. Steeds meer mensen kiezen voor de auto, maar ook op de fietspaden word het steeds drukker, waardoor er vaker ongelukken plaatsvinden.

Transport - 29.02

Vici’s voor drie Delftse toponderzoekers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie Delftse wetenschappers een Vici-financiering toegekend van maximaal 1,5 miljoen euro. Hiermee kunnen zij gedurende vijf jaar een vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en hun eigen onderzoeksgroep verder uitbouwen. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is gericht op gevorderde onderzoekers.

Transport - 22.02

Stijging in verkeersongevallen sinds opkomst elektrische deelsteps

In Nederland zijn de meeste e-steps verboden op de openbare weg, maar in andere landen in Europa zijn de elektrische deelsteps bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld, met name in grotere steden.

Momenteel 2 Baan in gebied Transport.
Geselecteerde jobs
Computerwetenschappen - 08.07
Ph.D. position on ultra-reliable intra-aircraft wireless communication Eindhoven University of Technology
Inovatie - 31.01
EngD trainee positions (TOIO) ’Automotive Systems Design’ Eindhoven University of Technology
Werkgevers van de week