Statement

Gisteren publiceerde Delta een artikel over de onrust binnen de directie I&IC. Deze publicatie heeft ertoe geleid dat advocaten van één van de personen die genoemd wordt in dat artikel universiteitsblad Delta heeft gesommeerd om het artikel te verwijderen. Kort nadien heeft ook TU Delft verzocht aan Delta om het artikel te verwijderen. Dat had niet mogen gebeuren.

CvB-voorzitter Tim van der Hagen: "Ik kan heel goed begrijpen dat dit opnieuw gevoelens van teleurstelling en verontwaardiging oproept. Juist nu. Juist nu het ons er alles aan gelegen is om vooral zo zorgvuldig mogelijk de broodnodige stappen te zetten naar een sociaal veilige omgeving voor al onze studenten en medewerkers en evenzo voor de redactie van Delta die in een veilige werkomgeving onafhankelijke journalistiek moeten kunnen bedrijven. Dit had niet zo moeten gebeuren en daarvoor bied ik namens het CvB welgemeende excuses aan, in het bijzonder aan de collega’s van Delta. Delta is een onafhankelijk journalistiek medium. Dat ze ons kritisch volgen, is niet altijd leuk maar wel goed en nodig. En dat moet zo blijven.

TU Delft zit middenin het proces van het opstellen van het verbeterplan sociale veiligheid. Dat maakt het voorval extra pijnlijk. Het CvB beseft dat de gebeurtenissen van gisteren dit proces niet helpen. Daarom maken we nu deze excuses."