Natuurwetenschappen - Criminology / Forensics

Politie staat steeds verder van de mensen af

Sinds de gezagscrisis van de jaren zestig streeft de politie in Nederland naar integratie in de maatschappij. Hierbij gaat het om een politie die goed weet wat er in de wijken speelt en in contact staat met de bevolking. Toch staat de politie steeds verder van de mensen af, constateert onderzoeker Ivo van Duijneveldt in zijn proefschrift, dat hij op 4 juni verdedigt aan de Radboud Universiteit.

Wat zijn de gevolgen van een sociaal-ecocentrische benadering van het strafrecht om duurzaamheidsafspraken af te dwingen?

Universitair hoofddocent Strafrecht Sjarai Lestrade verkende de mogelijkheid voor een sociaal-ecocentrisch strafrechtstelsel. Zij deed dat in een themanummer van Delikt & Delinkwent over de mogelijke modernisering van het Wetboek van Strafrecht.

UT brengt besluitvormingsproces slachtoffers ransomware in kaart

De UT onderzocht het besluitvormingsproces van slachtoffers die losgeld dienden te betalen tijdens ransomware-aanvallen. UT-onderzoeker Tom Meurs en zijn collega's analyseerden 481 ransomware-aanvallen, data van de Nederlandse politie en een Nederlandse incidentresponsepartij.

Mediation maakt positieve impact op verdachten in strafzaken

Uit het promotieonderzoek van UT-onderzoeker Jiska Jonas-Van Dijk blijkt dat mediation een positieve impact kan hebben op verdachten in strafzaken. Op woensdag 7 februari verdedigt ze haar proefschrift aan de Universiteit Maastricht.

Momenteel 1 Baan in gebied Criminology / Forensics.
Geselecteerde jobs
Inovatie - 06.06
PhD Researcher in Criminal Law Maastricht University
Werkgevers van de week