Geneeskunde en biowetenschappen - Gezondheid

Radboud Universiteit en Radboudumc leveren vijf nieuwe KNAW-leden

Jeanine Houwing-Duistermaat, Floris Rutjes, Tamar Sharon, Caroline Slomp en Caroline Klaver zijn gekozen tot nieuw lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van voordrachten van collega's binnen en buiten de Akademie.

Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen

Universiteit Twente en het Radboudumc gaan nauwer samenwerken op het gebied van kennisen talentontwikkeling en innovatie. De twee academische instellingen hebben daar een strategische samenwerkingsovereenkomst voor getekend.

Gezondheid - 1.05

Grey’s Anatomy of Me Before You helpt bij leren omgaan met de dood

Mensen die actief met de dood bezig zijn, bijvoorbeeld door er iets over te lezen, en dan een film kijken waar dat onderwerp centraal staat, leren beter omgaan met de dood.

Gezondheid - 23.04

Wat lichaamslengte zegt over de ontwikkeling van onze welvaart en gezondheid

Gezondheid

Groeide je als jongen rond 1850 op tussen zusjes? Dan werd je waarschijnlijk langer dan een jongen die alleen maar broertjes had.

Meer jaren onderwijs kan beschermen tegen psychiatrische problemen

Psychologie - Gezondheid

Nieuw onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) suggereert dat personen met een hoger opleidingsniveau een lager risico hebben op psychiatrische problemen. De studie geeft aan dat langdurig onderwijs kan dienen als een beschermende factor tegen aandoeningen zoals depressie, ADHD, alcoholafhankelijkheid en angst.

Gezondheid - 30.04

Spin-off Universiteit Utrecht verlicht administratieve last zorgprofessionals

De zorgpremie is dit jaar opnieuw fors gestegen en volgens sommigen is de piek nog lang niet bereikt. Een manier om de zorg betaalbaar te houden, is het verlichten van de administratieve last van zorgverleners.

Gezondheid - 22.04

Vier Utrechtse wetenschapstalenten naar buitenlandse onderzoeksinstellingen met Rubiconbeurs

Vier onlangs gepromoveerde Utrechtse wetenschappers gaan onderzoek doen aan een instelling in het buitenland met een Rubicon-financiering van NWO en ZonMw. Het gaat om Kyra Defourny (Faculteit Diergeneeskunde), D.S.H. Andel (UMC Utrecht), Jeroen Bugter (UMC Utrecht) en Antonio Tomasso (Hubrecht Institute).