Inovatie en economie - Inovatie

’Exacte plaatsing van atomen kan toekomstige chipinnovaties stimuleren’

Inovatie - 23.05
Inovatie

Plaats-selectieve atomic layer deposition wordt volgens TU/e-onderzoeker Adrie Mackus een toonaangevende techniek als het gaat om het maken van de geavanceerde computerchips van de toekomst. Computer chips. Microchips. Siliciumchips. De kleine computerapparaten die uw smartphone, laptop en tv aandrijven, hebben vele namen, en er zijn veel methoden om deze chips te maken.

Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen

Universiteit Twente en het Radboudumc gaan nauwer samenwerken op het gebied van kennisen talentontwikkeling en innovatie. De twee academische instellingen hebben daar een strategische samenwerkingsovereenkomst voor getekend.

Inovatie - 6.05

EU-lijsttrekkers komen naar Eindhoven voor het Europees Innovatiedebat

In de aanloop naar de Europese verkiezingen (6-9 juni), host de TU/e op dinsdag 14 mei het Europees Innovatiedebat.

Inovatie - 26.04

Future Society Lab van start in Rotterdam

Kortgeleden is het Future Society Lab gelanceerd tijdens een energieke bijeenkomst in Innovatiecentrum VONK te Rotterdam. Dit kennisen netwerkplatform, dat voorheen bekend stond als de Kenniswerkplaats Urban Big Data, opereert op het snijvlak van digitale transformatie en de stad.

Inovatie - 15.05

UT onderzoekt moeizame transitie naar een circulaire infrasector

Circulariteit is tegenwoordig een centrale pijler in het toekomstbestendig maken van de infrasector in Nederland. De complexiteit, onzekerheid en onenigheid die gepaard gaan met zulke transities maakt sturen op een circulaire toekomst lastig.

Inovatie - 29.04

Koninklijke onderscheiding voor Paul Althuis

Paul Althuis heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. De oud-directeur van het Innovation & Impact Centre is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd Althuis door burgemeester Marja van Bijsterveldt vrijdag opgespeld in het stadhuis van Delft tijdens de traditionele Lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag.

Vijf Koninklijke Onderscheidingen bij TU Delft

Paul Althuis, voormalig directeur Innovation & Impact Centre (I&IC) werd in Delft benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn buitengewoon leiderschap en inspiratie op het gebied van innovatie en ondernemerschap.