Inovatie en economie - Carrière

Klarita Gërxhani benoemd tot lid van de KNAW

Carrière - 16.05
Carrière

De KNAW heeft 17 nieuwe leden - vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines - voor het leven gekozen, waaronder VU-hoogleraar sociaal-economie Klarita Gërxhani. Klarita Gërxhani doet als econoom vernieuwend onderzoek op het grensvlak van economie en sociologie. Haar onderzoek richt zich op instituties, sociale status, en de mechanismen achter gender bias en ongelijkheid op de arbeidsmarkt.

Carrière - 16.05

Klarita Gërxhani lid van de KNAW

Carrière

De KNAW heeft 17 nieuwe leden - vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines - voor het leven gekozen, waaronder VU-hoogleraar sociaal-economie Klarita Gërxhani.

Carrière - 1.05

’Europa kan niet zonder de kennis van de TU/e’

Carrière

[VIDEO] Delia Mitcan vertegenwoordigt de TU/e bij de Europese Unie in Brussel. In aanloop aan de Europese verkiezingen in juni, vertelt ze over het belang en de impact van haar werk.

Carrière - 23.04

Paul Vermunt ontvangt Living Planet Fellowship van ESA

Met de beurs gaat Vermunt onderzoeken hoe we satellieten van onder andere ESA kunnen gebruiken om het watergehalte in bossen te meten. Daarvoor is hij regelmatig te vinden in het Speulderbos op de Veluwe. Op en rond een 46-meter-hoge toren in dat bos test hij verschillende sensoren die het vochtgehalte en de groei van bomen meten.

Etniciteit en gender spelen nog altijd rol in kans op wetenschappelijke carrière

Recent onderzoek werpt nieuw licht op de aanhoudende genderen etnische ongelijkheid in de Nederlandse academische wereld. De resultaten, gebaseerd op een analyse van bijna drie decennia aan promovendigegevens van Nederlandse universiteiten, laten zien dat vrouwen en etnische minderheden nog steeds minder kans hebben op een academische loopbaan. Met name etniciteit is een onderbelichte factor, stellen de onderzoekers.

Vijf Koninklijke Onderscheidingen bij TU Delft

Paul Althuis, voormalig directeur Innovation & Impact Centre (I&IC) werd in Delft benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn buitengewoon leiderschap en inspiratie op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

Carrière - 11.04

Onderzoek naar blootstelling aan stof bij werknemers op Schiphol

Het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) van de Universiteit Utrecht en het Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen (NKAL) hebben een onderzoek uitgevoerd naar de persoonlijke blootstelling van medewerkers aan stof op Schiphol.