Geesteswetenschappen - Geschiedenis / archeologie

Uiterst Vertrouwelijk: nieuw boek over de eerste geheime dienst van Nederland

Verhalen over de geheime diensten tijdens het interbellum, gevoelige documenten begraven in een achtertuin om ze te verbergen voor de Nazi's, en een rapport dat zestig jaar als staatsgeheim gerubriceerd was. Nee, het is niet het begin van een spannende thriller, maar van Uiterst Vertrouwelijk: een geschiedenis van de Nederlandse geheime diensten.

Reconstructie van oudste weer- en sterrenkundig observatorium van Nederland

Ver voor de oprichting van het KNMI (1851) en ook vóór de oprichting van de sterrenwacht in Leiden (1632) is op kosten van de stad Dordrecht een weeren sterrenkundig observatorium opgericht.

Historische ’zaadlijsten’ leren onderzoekers over plantencollecties uit het verleden

NWO heeft de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht een Museumbeurs van 37.000 euro toegekend om het uitgebreide archief van zaadlijsten te digitaliseren. De - momenteel nog analoge - verzameling lijsten vormt een waardevolle bron van gegevens en door deze te digitaliseren krijgen onderzoekers toegang tot verborgen patronen in de data.

67 jaar vrouwen aan de TU/e

Geschiedenis & archeologie

[VIDEO] Naar aanleiding van de internationale Vrouwendag op 8 maart, duiken we in de geschiedenis van vrouwen aan onze universiteit.

Probleem van het verpakken van eindig aantal bollen: de ’worstcatastrofe’

Heb je je ooit afgevraagd hoe je het beste een eindig aantal identieke bollen in een vervormbare, flexibele container - zoals een convex omhulsel - kunt stapelen?

Momenteel 8 Baan in gebied Geschiedenis / archeologie.
Geselecteerde jobs
Werkgevers van de week