UT spin-off FlowBeams ontvangt subsidie van §2,5 miljoen om naaldloze injectietechnologie te versnellen

- EN- NL
FlowBeams, een MedTech spin-off van de Universiteit Twente, kondigt met trots de toekenning aan van een zeer competitieve subsidie van §2,5 miljoen van het European Innovation Council (EIC) Transition programma. Deze uitzonderlijke prestatie onderstreept het potentieel van FlowBeams om naaldloze injectietechnologie verder te ontwikkelen.

De EIC-Transition subsidie die aan FlowBeams als enige begunstigde is toegekend, benadrukt de kwaliteit van de wetenschappelijke fundamenten.†Het iSENS project van FlowBeams zal profiteren van bijna een decennium aan wetenschappelijke resultaten onder leiding van UT-hoogleraar David Fernandez Rivas, en eerdere financiering van de European Research Council (ERC) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). FlowBeams wordt ondersteund door NovelT, MESA+ en TechMed instituut van de Universiteit Twente.

Team FlowBeams

Commercialiseren

Deze financiŽle impuls versnelt de plannen van FlowBeams om minimaal invasieve injectietechnologie te innoveren. Het bedrijf wil haar platformtechnologie commercialiseren, te beginnen met de cosmeticamarkt, maar met het oog op de meer ambitieuze geneesmiddelenmarkt.†FlowBeams zal haar team uitbreiden, te beginnen met Jelle Schoppink, PhD kandidaat in de Mesoscale Chemical Systems Groep. De activiteiten van het team zullen ook bijdragen aan het lokale en regionale deep-tech innovatie ecosysteem.

†"We zijn vereerd en dankbaar voor de steun van de European Innovation Council en het vertrouwen in onze visie", zegt Lea Milovich, CEO van FlowBeams. "Deze subsidie is een belangrijke mijlpaal in onze reis naar het realiseren van de volledige potentie van onze naaldloze injectietechnologie en het maken van een betekenisvolle impact in de gezondheidszorg en cosmetische industrie."†De timing is gunstig, met de recente ontwikkelingen in deep-tech en microchiptechnologie in de regio. FlowBeams kijkt ernaar uit om het ecosysteem in Twente te versterken en onze regio internationaal op de kaart te zetten.

FlowBeams, opgericht in 2021, ontwikkelt een revolutionaire naaldloze injectietechnologie die meerdere industrieŽn belooft te transformeren, waaronder de farmaceutica en cosmetica. Onze geavanceerde technologie pakt de tekortkomingen aan van traditionele naaldgebaseerde methoden, waaronder naaldfobie, milieuvervuiling en veiligheidsproblemen. Ons doel is om gepersonaliseerde, veilige en comfortabele behandelingsopties te bieden aan miljoenen mensen. We zetten ons in voor een duurzaam milieu door het verminderen van de bergen gevaarlijk afval die ontstaan bij traditionele injectiemethoden. [ www.flowbeams.com ]

Bacheloropleidingen
Masteropleidingen
Hbo-doorstroom
Faculteiten & instituten
Student Services Contact Centre
(Interne) Service Portal

Contact
People Pages (telefoongids)
Route & Plattegrond
Werken bij de UT/Vacatures
Nieuwsoverzicht UT
Agenda UT

Samenwerken met de UT Bedrijfsruimte op de campus PhD/PDEng in het bedrijfsleven Ondersteuning door Novel-T DesignLab