De TU/e Young Academy of Engineering (EYAE) - een platform voor jonge academici die mee willen denken en adviseren over onder meer universitair beleid - verwelkomt vijf nieuwe leden: Simona Turco, Fons van der Sommen, Ruud van Sloun, Tommaso Ristori en Minha Lee. De nieuwe leden voegen zich voor vier jaar bij de andere negentien leden van de EYAE. Hieronder stellen we ze kort voor.
Simona Turco
Simona Turco is universitair docent bij het Biomedical Diagnostics lab in de faculteit Electrical Engineering. Ze houdt zich bezig met het verbeteren van de diagnostiek en monitoring van patiënten door slimme signaalen beeldverwerkingsoplossingen te ontwikkelen, met een focus op oncologie en perioperatieve zorg. Als onderzoeker hecht ze veel waarde aan eerlijkheid, nieuwsgierigheid en empathie.Gedurende haar tijd bij het EYAE wil ze de zichtbaarheid van EYAE-initiatieven vergroten en interdisciplinaire samenwerking bevorderen. Ook streeft ze naar de verbetering van het universitaire beleid dat diversiteit en inclusie bevordert, als belangrijke aanjagers van excellentie.
Fons van der Sommen
Fons van der Sommen is universitair hoofddocent bij de faculteit Electrical Engineering, gespecialiseerd in computer vision en beeldverwerking. Hij werkt aan toepassingen in de gezondheidszorg, waar hij bijvoorbeeld zogeheten CADx-systemen (Computer-Aided Diagnosis) ontwikkelt die artsen helpen bij het opsporen en karakteriseren van kanker in een vroeg stadium.Als lid van EYAE wil hij nieuwe generaties enthousiast maken voor engineering en laten zien hoe dit kan worden ingezet voor betekenisvolle impact. Hij wil graag een sterke fundamentele basis garanderen voor ingenieurs die afstuderen aan de TU/e, omdat hij vindt dat solide, goed opgeleide ingenieurs nodig zijn bij de aanpak van fundamentele problemen.
Ruud van Sloun
Ruud van Sloun is universitair hoofddocent in de groep Signal Processing Systems van de faculteit Electrical Engineering. Zijn werk richt zich op het ontwerp van autonome closed-loop beeldvormingssystemen die actief informatiewinst en nut nastreven, met toepassingen in diagnostische ultrasone beeldvorming, MRI en autoradar.Nieuwsgierigheid, creativiteit, gretigheid, moed en loyaliteit zijn belangrijke waarden voor Van Sloun. Hij wil binnen het ecosysteem en de cultuur van de TU/e uitmuntend onderzoek, gedurfd fundamenteel onderzoek en risicovolle ideeën nog meer stimuleren.
Tommaso Ristori
Tommaso Ristori is universitair docent aan de faculteit Biomedical Engineering. In zijn onderzoek integreert hij computationele modellering met experimenten om ons inzicht in en de controle over de vorming van bloedvaten te vergroten. Specifiek richt hij zich op de ingewikkelde mechanobiologische mechanismen die aan dit proces ten grondslag liggen.Hij hecht veel waarde aan continu leren, wederzijds respect en open communicatie. Deze waarden sturen zijn werk en interacties. Gedurende zijn tijd bij EYAE streeft Tommaso ernaar open discussies te stimuleren tussen de leden van de TU/e-gemeenschap van jonge academici, en zo de netwerkmogelijkheden en interacties van deze gemeenschap te verbeteren.
Minha Lee
Minha Lee richt zich op hoe we interacties kunnen ontwerpen met conversational agents zoals robots of chatbots als onze morele spiegels. Minha is assistent-professor aan de faculteit Industrial Design. Haar academische achtergrond omvat filosofie, digitale kunst en mens-computer interactie.Gedurende haar tijd als lid van het EYAE wil Minha graag een transdisciplinaire aanpak hanteren en niet-academici en academici uit verschillende vakgebieden betrekken om kwesties aan te pakken die ons bezighouden, zoals sociale veiligheid, diverse en inclusieve vertegenwoordiging in het onderwijs, en meer.