Tilburg start campagne om hospitaverhuur te stimuleren in strijd tegen kamertekort

- EN- NL

Vanwege de grote woningnood in Tilburg start Hospi Housing, in samenwerking met gemeente Tilburg, Fontys en Tilburg University, een campagne om hospitaverhuur te stimuleren. Het doel is om hosts en gastgezinnen te vinden voor de verhuur van een kamer in huis voor studenten.

Hospitaverhuur als veelzijdige oplossing

Het kamertekort in Tilburg is enorm. Tegelijkertijd is er een grote groep mensen met een kamer over in huis. Hospi Housing is het grootste hospita platform van Nederland. Zij bieden een oplossing voor de woningnood door kamerzoekers te koppelen aan lokale hosts en gastgezinnen. Hospi Housing maakt persoonlijk kennis met alle hosts en gastgezinnen en helpt hen bij het tijdelijk in huis nemen van een student. Tegelijkertijd vertegenwoordigen ze de student, zorgen dat ze niet te veel betalen en dat ze een veilige plek hebben.

Hospitaverhuur kan een bijdrage leveren tegen eenzaamheid en biedt verhuurders extra financiële steun. Uit ervaring is gebleken dat het verhuren van een kamer positieve effecten heeft op het welzijn van zowel de host als student. Vice voorzitter van het College van Bestuur Paulina Snijders : "Tilburg University is blij met de samenwerking met Hospi Housing. Dit biedt een zeer welkome aanvulling voor onze studenten op het helaas nog steeds veel te grote kamertekort in Tilburg. Ik hoop dat veel hosts en gastgezinnen zich aanmelden en studenten aan onderdak helpen."

Arian Steenbruggen, lid van het college van bestuur van Fontys: "Vanwege de goede ervaringen in Eindhoven ondersteunen wij dit initiatief in Tilburg ook van harte. Niet alleen omdat dit zoveel mogelijk talentvolle jongeren de kans biedt bij een van onze Tilburgse opleidingen te studeren, maar ook omdat hospitaverhuur een positieve invloed heeft op het welzijn van studenten." 

Campagne in Tilburg

Met een campagne in Tilburg zetten we samen een volgende stap in de missie om met hospitaverhuur een oplossing te bieden in de strijd tegen de woningnood. Joost Bokkers van Hospi Housing: "Als oud-student aan Tilburg University weet ik hoeveel Tilburg te bieden heeft. Het is een fantastische plek om te wonen en studeren. Wij zijn erg blij dat Hospi Housing middels hospitaverhuur meer studenten de kans kan geven op een fijne plek om te wonen en een goede start van de studie te bieden.’’

Het doel van de samenwerking in Tilburg is om over 2 jaar 100 studenten op jaarbasis te matchen aan lokale gastgezinnen en hosts. Hiermee bouwt Tilburg aan een duurzame en sociale oplossing voor de woningnood. Wethouder Yusuf Çelik (Wonen): "Hospitaverhuur draagt bij aan het verminderen van de druk op woningmarkt voor studenten en daarmee aan een fijn thuis voor studenten en een goede start van de studie. Bovendien kunnen we zo voorzien in de behoefte van inwoners aan sociaal contact. Wat ons betreft dus een win-win-situatie. We zijn dan ook verheugd dat we met Hospi Housing kunnen samenwerken om dit woonconcept weer nieuw leven in te blazen."

Hospitaverhuur in Tilburg

In Tilburg mag je maar liefst aan 2 personen vergunningvrij kamers verhuren als je er zelf ook woont. Het maakt niet uit of je in een koopof huurwoning woont. Wil je meer weten of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Kijk dan op de website van de gemeente, of neem contact op met Hospi Housing: www.hospihousing.com en info@hospihousing.com