nieuws

« TERUG

TransportResults 1 - 8 of 8.


Transport - 29.02.2024
Vici’s voor drie Delftse toponderzoekers
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie Delftse wetenschappers een Vici-financiering toegekend van maximaal 1,5 miljoen euro. Hiermee kunnen zij gedurende vijf jaar een vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en hun eigen onderzoeksgroep verder uitbouwen. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is gericht op gevorderde onderzoekers.

Transport - 16.06.2023
Gemeente Enschede en UT-studenten onderzoeken mogelijkheden geluidsflitspaal
De gemeente Enschede ontvangt dagelijks klachten over geluidsoverlast van scooters, motoren en auto's. Vooral binnen de singels, waar veel verkeer rijdt en het geluid weerkaatst, is geluidsoverlast het grootst. Handhaven op overtredingen is erg lastig en tijdrovend. De politie moet de herrieschopper namelijk op heterdaad betrappen en het voertuig laten onderzoeken.

Transport - Evenement - 13.12.2022
Doorstroming A4 Leiden verbetert door rijadviezen
Faculty of Civil Engineering and Geosciences Building 23 Stevinweg 1 2628 CN Delft Room: 4. Bevordert het de doorstroming als automobilisten worden geholpen in hun keuze voor de hoofdrijbaan of de parallelbaan? Het antwoord daarop is ja. Rijkswaterstaat, TU Delft en Zuid-Holland Bereikbaar voerden de afgelopen periode in samenwerking met Flitsmeister een pilot uit.

Transport - 01.12.2022
Meeste stikstofdepositie uit de luchtvaart komt van grote hoogte
Terug naar vorige pagina TU Delft laatste nieuws Vliegtuigen stoten tijdens zowel de LTO-vluchtfase (taxiën, opstijgen, landen) als tijdens het vliegen op grote hoogte stikstofoxiden en andere emissies uit. Deze emissies komen terug op het aardoppervlak waar ze in de vorm van stikstof neerslaan op land en wateroppervlaktes.

Transport - Werktuigbouwkunde - 02.11.2022
UT verbetert windtunnelmetingen voor stiller vliegverkeer
Vliegtuiglawaai is een ergerlijke bron van omgevingslawaai en een belangrijke bron van stress voor omwonenden en dieren in de omgeving van luchthavens. De reductie van vliegtuiglawaai is in Nederland een belangrijk maatschappelijk vraagstuk, zoals blijkt uit de discussies rondom het toegelaten aantal vliegbewegingen op Schiphol.

Transport - 30.09.2022
Bestuurders van (gedeeltelijk) zelfrijdende auto’s krijgen de schuld van ongevallen die zij redelijkerwijs niet kunnen vermijden
Terug naar vorige pagina TU Delft laatste nieuws De menselijke bestuurder wordt gezien als eerste verantwoordelijke wanneer zijn of haar (gedeeltelijk) geautomatiseerde auto verongelukt. Maar is dat wel redelijk Wetenschappers van het AiTech Institute van TU Delft onderzochten de schijnbare wanverhouding tussen de schuldvraag van het publiek en de bevindingen uit de literatuur over het vermogen van mensen om waakzaam te blijven tijdens geautomatiseerd rijden.

Transport - 30.09.2022
Bestuurders van zelfrijdende auto’s krijgen de schuld van ongevallen die zij redelijkerwijs niet kunnen vermijden
Terug naar vorige pagina TU Delft laatste nieuws De menselijke bestuurder wordt gezien als eerste verantwoordelijke wanneer zijn of haar (gedeeltelijk) geautomatiseerde auto verongelukt. Maar is dat wel redelijk? Wetenschappers van het AiTech Institute van TU Delft onderzochten de wanverhouding tussen de schuldvraag van het publiek en de bevindingen uit de literatuur over het vermogen van mensen om waakzaam te blijven tijdens geautomatiseerd rijden.

Transport - 31.08.2022
Met een joint op autorijden: kan dat?
Aanpak van rijden onder invloed van cannabis: internationale onderzoekers bundelen krachten om beleid en wetgeving wereldwijd te informeren De International Council on Alcohol, Drugs & Traffic Safety (ICADTS) heeft nieuwe richtlijnen vrijgegeven die een samenvatting geven van het meest recente onderzoek over rijden onder invloed van cannabis.