Monitoring van voedselveiligheid kan effectiever

Hoe kun je met beschikbare middelen de monitoring van voedselveiligheid zo effectief mogelijk maken? Dat is de vraag waarmee de leerstoel Food Safety Economics aan de slag gaat. In de inaugurele rede van buitengewoon hoogleraar Ine van der Fels-Klerx op 20 oktober 2022 staat dit onderwerp centraal. De titel van haar rede is: 'Integrating economics in food safety monitoring: what, where and how?' - Voedselveiligheid staat onder druk. Ondanks het feit dat voedsel in Nederland en Europa nog nooit zo veilig is geweest, spelen er allerlei ontwikkelingen waardoor deze veiligheid onder druk staat. Zo kan door de klimaatveranderingen de aanwezigheid van pesticiden en natuurlijke toxines, zoals mycotoxinen en plantentoxines, toenemen. Ook andere chemische en microbiologische gevaren liggen op de loer. Daarnaast is de transitie naar een circulaire economie een punt van aandacht.
account creation

OM DIT ARTIKEL TE LEZEN, MAAK JE ACCOUNT AAN

En breid je lezing uit, gratis en zonder verplichtingen.



Uw voordelen

  • Toegang tot alle inhoud
  • Ontvang nieuwsmails voor nieuws en vacatures
  • Advertentie plaatsen

myScience