Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht   link
Domplein 29, 3512 JE Utrecht

:

jobs.myScience

» Vacatures: Universiteit Utrecht

Laatste vacatures

Biowetenschappen - 15.06
Technician: Toxicology Utrecht University
Aardwetenschappen - 13.06
PhD in Urban Geography and Platform Real Estate Utrecht University
Geschiedenis / archeologie - 13.06
PhD in Cancelling as a Postcolonial Strategy for Repairing Cultural Heritage Utrecht University
Geschiedenis / archeologie - 12.06
Postdoc: Local Socio-Cultural Dynamics and the Holocaust in the Netherlands Utrecht University

news.myScience

Open brief van rectoren Nederlandse universiteiten over situatie Gaza en IsraŽl

Campus - 7.06

De Nederlandse universiteiten zijn, met zeer velen, diep geraakt door de situatie in Gaza en IsraŽl. De vreselijke aanslag op 7 oktober, het onzekere lot van de IsraŽlische gijzelaars, de nog altijd escalerende spiraal van geweld tegen de Palestijnse burgerbevolking: de beelden schokken ons nog dagelijks.

Onderzoeksmanagement - 5.06

Waarom is de Universiteit Utrecht nog steeds te vinden in de QS Rankings?

De Universiteit Utrecht heeft besloten om niet langer actief deel te nemen aan rankings. Dat betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van de gelegenheid om informatie aan te leveren. Dit besluit heeft al geleid tot het ontbreken van de Universiteit Utrecht in de Times Higher Education (THE) rankings in september 2023. Ondanks dat er geen informatie is aangeleverd, komt Universiteit Utrecht wel voor in de recent gepubliceerde 2024-2025 QS Ranking , op plek 105.

Milieu - 22.05

Zeewierbossen zijn een over het hoofd geziene component van de opslag van koolstof in de oceanen

Milieu

Een baanbrekend onderzoek door een internationaal team van onderzoekers heeft aangetoond dat zeewierbossen een belangrijke bijdrage leveren aan de opslag van koolstof in de oceanen.

Architectuur - 15.05

Woensdag weer ontruiming universiteitsgebouw; onderwijs gaat donderdag door

Na een wederom tumultueuze dag en avond, waarbij alle universiteitspanden in de binnenstad moesten sluiten, zijn de panden in de binnenstad donderdag gewoon weer open en gaat het onderwijs door. Het onderwijs in het bezette pand Janskerkhof 15a is verplaatst naar een andere locatie.

Recht - 15.05

Aangepast statement College van Bestuur en decanen

Gezien de ontwikkeling van het conflict tussen Hamas en IsraŽl sinds de aanval van Hamas op 7 oktober, de uitspraken van het Internationale Gerechtshof, signalen dat collega's en studenten zich niet meer veilig voelen, en

EIC Pathfinder-beurs voor de bouw van een prototype kwantumcomputer

De European Innovation Council (EIC) heeft een Pathfinder-beurs van 3 miljoen euro toegekend aan het Europese consortium Quondensate. Het onderzoek van het consortium moet resulteren in een prototype van een kwantumcomputer die de grenzen doorbreekt van de huidige computertechnieken.

Campus - 17.05

Overzicht IsraŽlische samenwerkingen

Er zijn veel vragen over de samenwerking van Nederlandse universiteiten met IsraŽlische organisaties. We begrijpen de wens om te weten met welke partners academische instituten samenwerken. Op deze pagina is openbare informatie over de onderzoekssamenwerkingen van Universiteit Utrecht met IsraŽlische instituten gebundeld.

Evenement - 15.05

Anton Pijpers, voorzitter CvB Universiteit Utrecht, over de demonstraties

Universiteit Utrecht heeft de afgelopen maanden verschillende vormen van protest gezien. In Nederland en ook bij de UU loopt de spanning daarbij op. Het College van Bestuur ontvangt dagelijks vele mails en vragen over hoe het bestuur hiermee omgaat. Anton Pijpers licht dit toe.

Architectuur - 14.05

Richtlijn protesten Universiteiten van Nederland

Op 14 mei is een gezamenlijke richtlijn (pdf) van Universiteiten van Nederland en Vereniging Hogescholen voor protesten gepubliceerd. Hiermee gelden bij alle universiteiten en hogescholen dezelfde afspraken voor protestacties, hoewel iedere universiteit de afspraken anders kan verwoorden in de eigen huisen gedragsregels.