Universiteit Twente


Universiteit Twente   link
Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede

news.myScience

UT Docent van het Jaar 2024: Erik Horstman

Pedagogiek - 13.06

De 'Docent van het Jaar 2024' van de UT is Erik Horstman (ET), universitair hoofddocent bij Civiele Techniek. De twee andere finalisten waren Alexander Brinkman (TNW) docent Technische Natuurkunde en Jolien van Straalen-Pas (BMS) docent Psychologie.

Milieu - 11.06

Meeste bedrijven slagen niet om ambitieuze reductiedoelstellingen te definiëren

Milieu

Uit een onderzoek van de Universiteit Twente blijkt hoe het bedrijfsleven omgaat met het bereiken van netto-nul-uitstoot.

Campus - 5.06

Boudewijn Haverkort nieuwe decaan faculteit EEMCS

Het College van Bestuur van de Universiteit Twente heeft prof.dr.ir. B.R. (Boudewijn) Haverkort (1964) benoemd als nieuwe decaan van de faculteit Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science (EEMCS).

Fysica - 29.05

Recordvermindering emissie van fotonen

Onlangs ontwikkelde een team van scheikundigen, wiskundigen, natuurkundigen en nano-ingenieurs aan de Universiteit Twente in Nederland het ultieme apparaat om de emissie van fotonen met ongekende precisie te regelen. Deze technologie zou kunnen leiden tot efficiëntere miniatuurlichtbronnen, gevoelige sensoren en stabiele kwantumbits voor kwantumcomputing.

Onderzoeksmanagement - 28.05

Opnieuw grote waardering van studenten voor UT in Nationale Studenten Enquête

Studenten van de Universiteit Twente hebben hun opleiding opnieuw met hoge cijfers beoordeeld in de nieuwste editie van de Nationale Studenten Enquête (NSE).

Milieu - 10.06

Leentje Volker in Raad voor de leefomgeving en infrastructuur

De ministerraad heeft op voorstel van demissionair minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met de voordracht voor de benoeming van de raadsleden van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli).

Fysica - 30.05

UT-studententeam HyDriven presenteert haar nieuwste waterstofraceauto

Studententeam 'Green Team Twente' onthulde op 30 mei haar nieuwste waterstofraceauto en haar volledige rebranding tijdens de Car Reveal in het Wilminktheater in Enschede.

Politiek - 29.05

Universiteit Twente medetrekker van het nationaal netwerk voor Citizen Science

Het Citizen Science Nederland (CS-NL) netwerk kan haar werkzaamheden voorzetten dankzij een subsidie van Open Science NL van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO.

Architectuur - 28.05

Landelijke Studentenvakbond roept Enschede uit tot ’Beste Studentenkamerstad 2023’

Enschede is door de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) uitgeroepen tot de beste studentenkamerstad van Nederland 2023. LSVb doet