Huidige immunotherapieën richten zich hoofdzakelijk op een specifiek soort immuuncellen genaamd T-cellen. Deze afweercellen kunnen kankercellen herkennen en aanvallen. Naast T-cellen heeft het immuunsysteem ook B-cellen. Deze immuuncellen maken antistoffen die zich binden aan ongewenste indringers zoals kankercellen. Immunotherapie gericht op B-cellen is nog relatief onbekend terrein. In dit project onderzoeken de wetenschappers op b-celgebaseerde immunotherapie voor een behandeling bij leverkanker. Prof. Bansal zal in dit project samenwerken met het Erasmus MC en Amsterdam UMC.
Publiek-private samenwerking
In totaal trekt KWF 3 miljoen euro uit voor 5 veelbelovende onderzoeksprojecten waarin wetenschappelijk onderzoekers samenwerken met bedrijven. KWF financiert het academische deel van de samenwerkingen. Het private deel van het project komt van de bedrijven VyCAP BV en Kling Biotherapeutics.De 5 innovatieve samenwerkingsprojecten worden gefinancierd met de Publiek-Private Samenwerking (PPS)-toeslag die Health~Holland , Topsector Life Sciences & Health, toekent aan KWF ter stimulering van publiek-private samenwerkingen.
Over de onderzoeker
Ruchi Bansal is een adjunct-hoogleraar en leidt het team Personalised Diagnostics and Therapeutics bij de onderzoeksgroep Applied Stem Cell Technologies (AST ; TechMed Centrum / Faculteit TNW ). Haar onderzoek richt zich op het begrijpen en behandelen van leverziekten. Daarnaast is Bansal een van de uitgelichte wetenschappers van de Universiteit Twente.Eerste E-methanol systeem in de Benelux gebouwd door HoSt Group & Universiteit Twente met ¤4 miljoen subsidie
Bacheloropleidingen
Masteropleidingen
Hbo-doorstroom
Faculteiten & instituten
Student Services Contact Centre
(Interne) Service Portal
Contact
People Pages (telefoongids)
Route & Plattegrond
Werken bij de UT/Vacatures
Nieuwsoverzicht UT
Agenda UT
Samenwerken met de UT Bedrijfsruimte op de campus PhD/PDEng in het bedrijfsleven Ondersteuning door Novel-T DesignLab