Holobox pioniert in educatieve presentatie op CLI Network Event

- EN- NL
2024: een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen. Zo ook voor de Community for Learning & Innovation (CLI). In januari organiseerde de CLI het allereerste Network Event van 2024, waarbij voor het eerst een externe spreker via de Holobox als podium betrad. Marvin Soetanto, onderwijsadviseur van de TU Delft, deelde zijn inzichten over game-ontwikkeling in het onderwijs aan de TU Delft en benadrukte hoe games een verrijking kunnen zijn voor het onderwijs.

Holobox: een innovatieve presentatietool

De Holobox, een lichtbox met een ledscherm, biedt de mogelijkheid om levensgrote hologrammen van zowel mensen als objecten te projecteren. Deze veelzijdige tool gaat verder dan het simpelweg afspelen van vooraf opgenomen video’s of animaties; er kunnen ook live presentaties plaatsvinden via de Holobox. Met de toevoeging van een geïntegreerde camera en microfoon kan publiek actief deelnemen aan de sessie door vragen te stellen aan de spreker. De Holobox kan in de toekomst een verbindende factor zijn tussen verschillende faculteiten, docenten en universiteiten.

Spelontwikkeling in het onderwijs

Marvin Soetanto had de eer om als eerste gastspreker de Holobox aan ons te introduceren. Vanuit de studio bij TU Delft maakte Marvin verbinding met de Holobox en deelde hij zijn inzichten. Hij bracht ons op de hoogte van een interessant project aan de TU Delft, waarbij ze zich richten op spelontwikkeling als middel om het onderwijs te verrijken. 

Ervaringen met de Holobox

Voor Marvin was het gebruik van de Holobox een ongewone ervaring. Zijn verhaal was minder gestructureerd dan zijn gebruikelijke presentaties, omdat hij alles vanuit zijn hoofd deed. Zijn iPad met steekwoorden ging tijdens de presentatie in de stand-by modus, waardoor hij deels moest improviseren. In plaats van het gebruikelijke strakke script en de visuele hulpmiddelen te gebruiken, gaf Marvin een presentatie die niet alleen informatief was, maar ook een beroep deed op de verbeelding van het publiek. Zijn positieve ervaring met de Holobox benadrukt niet alleen de mogelijkheden van deze technologie, maar moedigt ook anderen aan om creatief te experimenteren met de Holobox. 

Ook het publiek zag de toegevoegde waarde van deze presentatietool. "De Holobox is interessant om mee te experimenteren en zorgt door interactie tussen de spreker en het publiek voor meer betrokkenheid dan alleen een videostream". Het publiek zag ook dat er nog ruimte is voor verbetering. "Ook al deed de spreker het ontzettend goed, visuele ondersteuning was fijn geweest. Het zou de ervaring nog completer maken". De Holobox heeft veel interessante mogelijkheden en met deze technologie zal de komende jaren verder geëxperimenteerd worden, zodat externe calls nog soepeler en interactiever kunnen verlopen.