
In september 1925 ging de Veeartsenijkundige Hoogeschool op in de Universiteit Utrecht als zesde faculteit. Dit gaf een extra zet aan een integrale benadering van gezondheid, waarbij samenwerking tussen experts op het gebied van mens, dier en leefomgeving centraal staat.
Verschillende leden van de Maatschappij voor Veeartsenijkunde wilden al langer fuseren met de universiteit. Ze zagen dat ook als een vorm van maatschappelijke erkenning. Uiteindelijk gaven bezuinigingen op de overheidsfinanciën de doorslag voor de fusie.
Nieuwe leerstoelen
De samenvoeging leverde veel voordeel en vooruitgang op. De scheikundeen natuurkundevakken werden aangepast aan de nieuwste inzichten. Eerstejaars Diergeneeskunde volgden veel vakken bij andere faculteiten. Er kwamen nieuwe leerstoelen voor de medisch-veterinaire scheikunde en de microscopische anatomievakken.

De gebouwen van de nieuwe veterinaire faculteit kwamen op hun beurt beschikbaar voor andere faculteiten. Nadat de nieuwe Kliniek voor Kleine huisdieren röntgenonderzoek en -onderwijs introduceerde, was dat bestemd voor zowel diergeneeskundestudenten als aanstaande artsen en tandartsen.
Eerste vrouwelijke veearts
De fusie droeg bij aan het besef dat de gezondheid van de mens onlosmakelijk is verbonden met die van dieren en de leefomgeving. Met de enige faculteit Diergeneeskunde is op het Utrecht Science Park nu een internationaal uniek ecosysteem ontstaan voor levenswetenschappelijk onderwijs en onderzoek, waar wetenschappelijke disciplines op grote schaal samenwerken. De toetreding leverde ook een andere doorbraak op. Johanna Westerdijk was in 1917 in Utrecht al de eerste vrouwelijke hoogleraar geworden in Nederland. Maar de diergeneeskunde moest nog beginnen aan het toelaten van vrouwen. Op 19 september 1925 liet Jeannette Voet (1907-1979) zich als eerste vrouwelijke diergeneeskundestudent inschrijven. Precies vijf jaar later werd zij de eerste vrouwelijke veearts in Nederland. De huidige studenten en medewerkers kunnen elkaar dagelijks ontmoeten in Café Madame Jeannette, dat naar haar is vernoemd.