Delftse ingenieurs werken samen met Erasmus MC en EUR aan duurzame zorg

Delftse ingenieurs, onder wie Theresia van Essen, David Abbink en Jan Carel Diehl, gaan samen met Erasmus MC’ers en onderzoekers van de EUR aan de slag voor duurzame zorg. Binnen drie onderzoeksprogramma’s zetten ze zich in voor een efficiŽnte operatiekamer, duurzame endoscopie en innovatie voor verpleegkundigen.

De nieuwe programma’s heten SMART OR2023, Technological innovations for nurses, en Transition towards Zero Emission Endoscopy. Ze krijgen vier jaar lang elk 200.000 euro om aan duurzame oplossingen voor de zorg te werken. Dit doen ze binnen Convergence Health & Technology , de samenwerking tussen de innovators van de TU Delft, de clinici van het Erasmus MC en de sociologen en economen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Stefan Sleijfer, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

"We kampen in de zorg met grote uitdagingen, zoals een toenemende zorgvraag bij een krappe arbeidsmarkt en beperkte middelen. Daarnaast hebben we als zorgsysteem een negatieve impact op onze leefomgeving met al het afval dat we produceren. Alleen samen kunnen we deze uitdagingen duurzaam oplossen"

Lees meer Erasmus MC investeert in duurzame zorg

Lees ook Techniek met en voor vakmensen (tudelft.nl)

Of kijk: